Gävleborg – en dold pärla

Gävleborg är Sveriges sjunde största landskap sett till arean, och länet ligger en bra bit ovanför Stockholm. I hjärtat av Gävleborg hittar du Gävle, en stad med 70 000 invånare som bland annat är känd för den så kallade julbocken. Så gott som varje år så lyckas någon bränna ner julbocken, trots att polisen försöker skydda den. Det har blivit något utav en Gävleborgs-tradition.

Om du är ute efter att shoppa så har du faktiskt massor av bra ställen att shoppa på i Gävleborg. Valbo köpcenter är till exempel ett av Norrlands största shoppingområden. Där hittar du nästan 60 olika affärer och restauranger. Det ligger bara en timma västerut ifrån Gävle. Även i själva Gävle kan du hitta mysiga affärer och fik, ett tips är att besöka den vackra Söderbacken. För finsmakaren kan ett besök på Sigges i Hudiksvall vara trevligt. Här kan du njuta av klassisk svensk husmanskost som fått sig en touch av både Frankrike och Medelhavet. Ät din måltid i gott sällskap och med en utsikt av Hudiksvallsfjärden.

 

Boende och aktiviteter
Boendet i Gävleborg är bekvämt och det är nära till allt. Oavsett vilken intresse du har så kan du vara säker på att du hittar något här. Att bo vid kusten är lika mysigt som att bo mitt i länet. Det finns gott om underhållande aktiviteter att hitta. Ett exempel på en populär aktivitet är nätpoker. En gång i tiden så var det Johan Båth som var frontfiguren för Gävleborgs nätpoker men numera har han flyttat.Gävleborg – en dold pärla 22

 

Om du är på resa tillsammans med familjen så finns det massor av roliga aktiviteter som alla uppskattar. Varför inte besöka Furuviksparken? Här kan både barn och vuxna njuta av allt ifrån tivolin till olika badaktiviteter. Om du älskar choklad så får du heller inte missa Gefle Chocolaterie, en underbart god upplevelse. För barnens skull så kan ni besöka den lilla tätorten Järvsö. Här finns nämligen ett roligt zoo, Järvzoo, det är en djurpark med våra nordiska djur. Låt barnen få se både lodjur, vargar och björnar. I djurparken har de till och med betäckt myskoxar och de jobbar hårt för en tillökning i flocken.

 

Comments are closed.

 
 
 
 
petit