Idrott i Gävle

Möjlighet till idrott och motion är lika viktigt för att en stad ska hållas levande som ett brett kulturliv. Att barn och unga får möjlighet till träning i organiserade former är bra både för deras hälsa och för att hålla dem aktiverade på fritiden (vilket minskar risken för att de ägnar sig åt kriminalitet), och för vuxna kan en idrottsförening vara en social mötesplats lika mycket som en motionsform. I Gävle lider invånarna ingen brist på valmöjligheter för sig själva och sina barn när det gäller idrottsföreningar.

Om du tycker att tennis är roligt kan du till exempel gå med i Gefle Tennisklubb. Föreningen har långa anor då den bildades redan 1916, med sina dåvarande 45 medlemmar. Idag har föreningen förfogande över sju inomhusbanor och fyra utomhusbanor, liksom över en intilliggande cafeteria och en tennisshop. Klubben har fyra olika grupper, som riktar in sig på tennisspelare i olika åldrar och med olika skicklighet: Minitennis, Tennisskola, Vuxenkurs och Tävlingsgrupp.640px-Tommy_Haas_serves

Föredrar man att idrotta på is snarare än på grus, gräs eller filt, kan man istället söka sig till Gävle Konståkningsklubb. Klubben startade sin verksamhet 1979, och har idag åkare på alla nivåer, från skridskoskola till tävlingsåkare på elitnivå. Som barn börjar man med att åka i skridskoskolan. När man kan börja är egentligen upp till varje familj att bestämma – så länge barnet kan stå själv på skridskorna och kan träna i grupp med andra barn. När åkaren sedan har avancerat tillräckligt mycket kan han eller hon börja träna i någon av föreningens tävlingsgrupper.

Vill man istället träna samtidigt som man lär sig självförsvar kan ett medlemskap i Gävle Ju-Jutsu vara rätt val. Fram till 1979 bedrevs ju-jutsuträningen i Gävle inom Gävle Judoklubb, men 1979 blev ju-jutsugrenen av klubben en egen förening. Idag tränar runt 200 medlemmar i föreningens dojo.

Om du är en kvinna som tycker om att träna men som vill fokusera på din egen träning snarare än motionera tillsammans med andra, är boken Styrka för kvinnor av Olga Rönnberg rätt bok för dig. I boken får du ett kost- och träningsprogram som hjälper dig uppnå verklig styrka. Du kan köpa den billigt på Plusbok.se.

 

Comments are closed.

 
 
 
 
petit